Review Mio MiVue 802 – un dashcam 2.5K cu ecran si 3 ani garantie

Despre importanta unui dashcam pentru masina am mai scris pana acum si am dat si exemple clare. Uite aici cum un Dashcam mi-a salvat bugetul pentru un parbriz. Chiar daca am mai spus-o si cu alte ocazie, la acest captiol voi insista cu alegerea cardului de memorie potrivit, indiferent de producatorul dashcam-ului.

Am avut ocazia sa testez o camera de bord de la Mio o perioada suficient de lunga incat sa imi conturez o parerea care sa acopere cat mai mult din specificatiile tehnice. Este vorba despre MiVue 802, un dashcam de nivel mediu, rezolutie 2.5K, ecran si garantie 3 ani.

Caracteristici principale MiVue 802

Dimensiunea ecranului 2.7”
Rezoluția de înregistrare 2.5K 1440P / 30 fps
Full HD 1080P / 60 fps
Full HD 1080P / 30 fps
Senzor video Senzor 5M
Deschidere F1.8
Format de înregistrare .MP4 (H.264)
Unghi de vizualizare a obiectivului (unghi larg) 140°
Înregistrare audio Da
WIFI Da
Senzor G cu 3 axe Da
Memorie (Recomand card micro SD clasa 10 până la 128 GB)
Temperatura de funcționare -10° până la +60° C
Baterie 240mAh
Microfon Da
Difuzor Da
Suport Mio SmartBox Hardwire Kit Opțional
Mod parcare Modul de parcare 2 în 1: (*necesită SmartBox III,  separat)
Mod de parcare pasiv alimentat: Doar detectarea impactului
Mod de parcare inteligent: detectarea mișcării și a impactului
Aplicație smartphone MiVue™ Pro
Desktop MiVue™ Manager
Garanție 3 ani

DESIGN

MioMiVue 802 este o camera compacta, chiar daca este un model prevazut cu ecran de 2.7 inch. Spun asta in comparatie si cu MiVue 886 care este ceva mai mare decat 802.

Camera este ușoară, iar materialul din care este fabricată pare de o calitate bună. Ecranul vede foarte bine chiar și în condiții de lumină excesivă ca atunci când bate soarele direct.

So, ca și forma am spus, este un device compact și ușor care are pe partea de sus sistemul de prindere pentru suport. Aici am avut noroc pentru că MiVue 802 are același sistem ca MiVue 886, deci nu a fost nevoie să fac schimbări. Totuși mă nemulțumște faptul că nu există posibilitatea să montezi camera pe un suport cu ventuză pentru că nu se găsește nimic compatibil, sau cel puțin nu am găsit eu. Ideea era să mut ușor camera dintr-o mașină în alta.

Pe partea lateral-dereapta cum te uiți la ecran avem butoanele de control cu care poți naviga prin meniul intuitiv pe care l-au creat cei de la Mio. Pe partea opusă avem slotul de alimentare USB-C, o îmbunătățire față de modelele mai vechi care veneau cu USB-Mini. Baza este ocupată de slotul pentru cardul de memorie care primește MicroSD de până la 128 GB.

Cablul de alimentare este foarte lung și rezistent, il poți trece prin elementele mașinii până la bricheta sau tablou de alimentare fără să se vadă.

PERFORMANȚĂ

MioMiVue 802 dispune de o rezolutie maximă de 2.5K la 1440p fiind suficient pentru a capta imagini clare și detaliate. Pe aceasta rezoluție avem disponibilă doar opțiunea de 30 fps, insă pe rezoluția Full HD 1080p avem și opțiune de 60fps, ceea ce inseamnă o densitate dublă de date care permite realizarea de clipuri video mai detaliate și mai fluide, chiar și atunci când ne aflăm în mișcare.

Ai posibilitatea să setezi lungimea clipurilor de la 1 la 3 minute, însă dacă te întrebi cât spațiu ocupă fiecare încă nu am apucat să calculez cât ocupă opțiuninile ca durată vs. rezoluție. Formatul înregistrărilor este .MP4 (H.264).

Rezoluţie maximă / cadre pe secundă 2.5K 1440P / 30fps
Full HD 1080P / 60fps
Full HD 1080P / 30fps

Acest lucru ne ajuta cel mai mult la identificarea numerelor de înmatriculare ale celorlalte mașini din trafic, dar in special a celor care se află pe sensul opus de mers pentru că acest lucru reprezintă o provocare.

Senzorul este de 5MP la F1.8 capabil să surprindă imagini la calitate bună, atât în condiții de lumină cât și în condiții de întuneric. O sa vedeti în clipurile de test faptul că imaginilie scad calitativ direct proportional cu sursa de lumină. Ideea este că în condiții de beznă totală când mergi pe drum fără iluminat public calitatea videoclipului scade drastic, deci nu te aștepta la detalii dacă ești pe câmp în toiul nopții. Acest lucru este valabil pentru orice tip de camera de bord existentă pe piață. În oraș, unde beneficiezi de iluminat public este cu totul altceva, senzorul captează orice sursă de lumină.

Unghiul de vizualizare este de 140 grade, suficient incat sa cuprinda cat mai multe elemente si detalii in cadru.

Senzor 5M – care este capabil sa suprindă imagini foarte bune atât în condiții de lumină bună, adică ziua, cât și în condiții de lumină slabă, adică noaptea. La partea cu noaptea am discutat deja mai sus care este realitatea din teren și ce diferențe sunt între noapte în oraș și noapte în afara orașului.

Camera se încălzește când este în funcțiune mai ales când stă în razele directe ale soarelui, dar nu am avut nici măcar odată probleme să se închidă sau să se restarteze. Mai degrabă am pățit asta ca un Garmin DashCam Mini. Chair dacă Mio recomandă temperaturi de funcționare cuprinse între -10° și +60° C, crede-mă pe cuvânt că funcționează și peste parametri recomandați.

Este foarte importantă prezența Senzorul G pe camerele auto deoarece funcția lor principală este să detecteze schimbarile bruște de direcţie și coliziunea, declanșând automat înregistrarea de urgenţă care nu poate fi suprascrisă pentru că este mutată într-un folder special unde sunt stocate doar clipuri de acest gen.

SOFTWARE

Aplicația este stabilă, ușor de conectat și la fel de ușor de folosit. Nu pot spune că am folosit prea mult aplicația, deși de fiecare dată când scot clipuri de pe cameră o fac bătrânește scoțând cardul de memorie și conectândul la PC mai multe din motive de stocare și viteză de descărcare.

Un al aspect important al lui MiVue 802 este modulul Wi-Fi integrat care iti permite sa accesezi videoclipurile inregistrate direct de pe telefonul mobil prin intermediul aplicatiei MiVue Pro. La fel si cu actualizarile care se fac direct de pe telefon via Wi-Fi OTA.

Îmi place că poți seta ca ecranul să se închidă după un anumit timp ca să nu îți distragă atenția de la condus. Eu am setat ca după un minut să se inchidă automat ecranul, iar ca să îmi dau seama că totuși camera funcționează mă uit la led-ul portocaliu care e aprinde intermitent, dar care este extrem de discret în același timp.

Mod Parking de tip 2 în 1:

La acest capitol deja vorbim de accesorii separate ca Mio SmartBox III care se leagă la tabloul de siguranțe al mașinii pentru o gestionare de resurse de alimentare cu energie electrică.

De exemplu, Mio MiVue 802 beneficiază de două opțiuni de alimentare:

• Modul de parcare cu alimentare pasivă: doar detecție de impact
• Mod parcare inteligent: detecție de impact și mișcare

Stocare externă/Carduri de memorie

Personal, pentru camerele de bord recomand doar utilizarea cardurilor de memorie din clasa ENDURANCE, indiferent daca sunt simple, PRO sau High. Aceste carduri sunt concepute special pentru medii si secenarii cu temperaturi extreme, fie ca este vorba despre temperaturi foarte ridicate sau temperaturi scazute.

Din ce stiu chiar si Mio a lansat carduri de memorie sub brand propriu pe care cred ca le-a si listat pe site-ul official local, dar nu sunt sigur daca au ajuns si la noi in piata. Am gasit ceva pe site-ul lor, aici: https://www.mio.com/ro_ro/mio-256-gb-sd-card

Ca sa incheiem partea de recomandare memorii iți las aici toti producatorii de carduri care au in portofoliu clasa ENDUARANCE: Kingston, Samsung, SanDisk, Lexar, ADATA, Silicon Power sau Transcend. Și mai nou și Mio.

Eu folosesc pe camera de pe față card de memorie de la Kingston ENDURANCE si pe camera de spate de la Samsung tot clasa ENDURANCE și nu am avut nicio problema nici cu frigul si nici cu caldura în câteva luni de utilizare.

Apropo, producătorul recomandă și pe site carduri micro SD tip UHS-I, U1, Endurance, de până la 128 GB).

CONCLUZIE

Mio MiVue 802 este o cameră de bord bună, la un preț acceptabil care ajunge în jur de 450 lei și care oferă un spectru larg de tehnologii utile pe care le au alte modele mai scumpe. Filmează super bine, știe și 60 fps pe rezoluția FullHD și are o grămadă de avertizări din trafic. Cu modul de parking poți optimiza și mai mult capabilitățile și bineînțeles, consumul de energie din bateria mașinii.

Printre altele are aplicație mobilă stabilă, 3 ani garanție și meniu in limba română.

Comentarii PRO Mio MiVue 802: Comentarii CONTRA Mio MiVue 802:
Rezoluție 2.5K (2560*1440p) Lipsa suport ventuză
Alimentare USB Type-C Suportă card de memorie de maxim 128GB
3 ani Garanție
Ecran 2.7 inch
Cablu de alimentare lung

 

CUMPĂRĂ ACUM DE PE eMAG!

 

Review complet pe canalul de Youtube:

By Marian Calinescu

Pasionat de Marketing, Tehnologie și Gaming. Imi place să scriu despre ultimele tendințe în materie de Tehnologie și să aprofundez discuții ce țin de sfera Marketingului Digital și E-commerce, dar și alte minunății din lumea sportului sau știri care fac inconjorul lumii. Mă folosesc de următoarele intrumente în procesul de creație: Samsung Galaxy S22 Ultra, Sony Alpha ZV-E10, GoPro Hero 10 și un PC de gaming decent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *