Feriți-vă de oamenii care cred că le știu pe toate!
A trecut aproape o săptămână de la alegerile din 18 mai, alegeri la care nu Nicușor Dan a câștigat, ci oamenii onești, muncitori, serioși, de pretutindeni, care au ieșit la vot pentru a salva România de suveraniști.
Ei bine, în astea câteva zile, suveraniștii încărcați cu iz de extremism nu au acceptat înfrângerea și tot exclamă sus și tare: ba că au fost fraudate alegerile, ba că sistemul de vot a fost eronat, ba că Soroș, ba că Covid, ba că orice numa’ să nu accepte adevărul. Eu mă așteptam la asta pentru că în mare parte le cam poți intui mișcările și ce le pot bibilicile, însă ultima poantă pe care am văzut-o le cam întrece pe toate.
De ce toată lume “bună” spune că votanții lui Simon/Georgescu sunt considerați oamenii incapabili?
Pentru că de cele mai multe ori profilul psihosocial al unui om care rezonează cu convingerile suveraniste ale duo-ului Georgescu-Simion conține următoarele caracteristici:
- apreciază agresivitatea, echivalând-o cu curajul – vezi hăhăială lui Simion
- confundă patriotismul cu șovinismul sau cu xenofobia – vezi ura față de alții, ura față de alte comunități
- cred că le știu pe toate din orice arie și domeniu – au răspuns pentru orice! Fugiți de acești oameni!
- au impresia că toate lume le vrea răul – vezi covid, războaie, viruși, aviaone care dau substațe, nisipul saharian, etc.
- sunt adepții teoriilor conspiraţioniste – noua ordine mondiala, globalism, lovituri de stat, etc.
Dar ultima idee vehiculat de extremiștii lui Georgică le întrece pe toate de la mare distanță. Ca să vă povestesc pe scurt, am găsit un clip pe Reddit în care un snob, căci aș fi vrut să îl numesc altfel, dar atât s-a putut pentru moment, a descoperit el cu toată-i ființa sa înzestrată nativ cu studii în matematică și statistică, că voturile sunt fraudate. Numa’ să vedeți în ce fel și cât de vizibil și la îndemâna oricui este să îți dai seama de fraudă, doar uitându-te pe harta ROAEP de aici.
Practic, un neica nimeni de pe TikTok se plimbă cu cursorul de la mouse pe harta ROAEP și fără vreo reținere exultă sus și tare că peste tot a câștigat Simion. Las și clipul edificator mai jos, alături de o scurtă explicație de logică elementară.
Omulețul acela care a făcut clipul judecă pe culori, nu pe cifre sau procente, ceea ce este complet greșit. Explicație este simplă, vizibilă și la îndemâna oricui. Voi face mai jos o legendă cu rol explicativ pentru tot românul.
Legendă:
George Simion = portocaliu pe hartă = a câștigat majoritatea voturilor în localitatea colorată cu portocaliu.
Nicușor Dan = verde pe hartă = a câștigat majoritatea voturilor în localitatea colorată cu verde.
Explicație:
De ce pare că portocaliul domină harta?
Pai AUR, prin George Simion are bazin electoral majoritar în mediul rural și urban mic, ceea ce se traduce în UAT-uri numeroase, dar care au puțini locuitori.
În schimb, Nicușor Dan are o concentrare consistentă în orașele mari și zonele urbane dezvoltate – de exemplu București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Sibiu, etc. Aceastea ocupă spațiu restrâns pe hartă, dar concentrează o masă mare de alegători.
De exemplu, în video este menționat județul Iași, care pe harta ROAEP este împărțit în 98 de UAT-uri, din care 83 au fost predominante cu Simion și doar 15 majoritare cu Nicușor. La prima vedere poți spune că Simion a luat tot în Iași, dar dacă citești puțin cifrele vezi că de fapt Simion a câștigat în localitățile mici la diferențe de cateva procente (exprimate în voturi = câteva sute), însă a pierdut pe urban, unde doar în Iași, Nicușor Dan are o diferență de 78,886 de voturi față de contracandidatului său. Toate adunate dau rezultatul ăla de îl vedem pe hartă, adică totul corect, și complet și adevărat.
Deci, harta este una geografică, nu proporțională cu populația, asta înseamnă că o comună cu 1000 de locuitori din Vaslui poate ocupa pe hartă același spațiu ca un sector din Bucuresti care are 250.000 de oameni, ceea ce schimbă logica coloritului de pe harta ROAEP.
Sunt de acord că, vizual, portocaliul predomină harta, în special la nivel de UAT-uri, dar asta nu reflectă neapărat și volum total de voturi.
Deci, voi ce spuneâi despre oamenii ăștia de ispravă?